spare brændstof

4 enkle tips til at spare brændstof

Tænker du nogle gange over hvor meget brændstof du bruger når du klipper græs – og ligeledes hvor mange penge det ender med at bliver til?

Det bliver til en del liter benzin i løbet af en sæson, men der er nogle simple ting, som du kan gøre for at mindske dit brændstofforbrug. I denne artikel har vi samlet lidt ting, som du kan tage højde for, og så spare på brændstofforbruget. Det er nemlig ikke svært at spare brændstof, se selv nedestående simple tips:

 

  • Hold din motor sund og rask.
  • Rengøring af plæneklipper/græsslåmaskine uden på og inden under klippeskjoldet
  • Sørg for at knivene altid er skarpe.
  • Klip ikke græs i vådt vejr.
  • Klip græsset oftere

 

Hold din motor sund og rask

Hvis man sørger for at holde sin motor sund og rask, så lever den selvfølgelig længere, men du vil også kunne spare på brændstofforbruget. Olie bliver med tiden mere og mere ”slidt”, og mindsker hele tiden smøreevnen. Når det sker, skal motoren arbejde mere – det slider mere på motoren, og ca. en gang om året bør man skifte olien.

 

Sørg for at knivene altid er skarpe

Det er meget vigtigt at du altid sørger for at knivene på din plæneklipper/græsslåmaskine altid er skarpe. Er de ikke det, vil motoren skulle bruge endnu flere kræfter på at klippe græsset, og dermed øger man sit brændstofforbrug.

 

Klip ikke græs når det er vådt

Det er vigtigt at du ikke klipper græsset når plænen er våd. Det skyldes, at når plænen er våd, skal motoren på plæneklipperen/græsslåmaskinen bruge endnu flere kræfter på at klippe græsset, da det vejer mere. Ikke kun af den grund er det en god idé ikke at klippe græsplænen når den er våd. Det er også en god idé ikke at glippe græsset når det er vådt, da det våde græs nemmere hænger fast i klippeskjoldet, og får man det ikke fjernet, vil det resultere i, at klippeskjoldet begynder at ruste endnu hurtigere.

 

Klip græsset noget oftere

Det lyder måske nok som et mærkelig råd, men faktisk virker det. Hvis du klipper græsset noget oftere, er det ikke så højt hver gang du klipper det, og dermed skal plæneklipperen/græsslåmaskinen ikke bruge lige så mange kræfter på at klippe græsset. Det betyder også, at du roligt kan linde på gassen når du klipper græs (hvis du har manuel gashåndtag, ellers gør den det selv efter hvor meget motoren yder).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *