10 haveredskaber du ikke kan undvære

8 haveredskaber du bare ikke kan undvære i haven

Det er vigtigt, at man har haveredskaberne i orden, når man skal have succes med sin have, og gøre tingene så nemme for en som muligt. Vi har af den grund, valgt at samle 8 stk. haveredskaber, som vi i hvert fald mener man kan have svært ved at undvære.

8 uundværlige haveredskaber

  • Rive
  • Hakkejern
  • Kultivator
  • Frugtplukker
  • Grensaks
  • Vandkande
  • Kompostbeholder
  • Planteske

 

Rive:

En rive er klart en af de 10 ting, som vi mener man ikke kan undvære i en have. En rive kan fås i mange forskellige versioner såsom: haverive, løvrive, plænerive, rosenrive; så det afhænger selvfølgelig af, hvad du har allermest brug for.

Haverive:

En haverive er nok den mest velkendte. Den kan bruges til lidt af det hele, såsom rive ukrudt sammen.

Løvrive:

En løvrive bruger man til at rive f.eks. blade sammen med. Det er den som har mange tænder, og har en buet facon, som gør det nemt at samle mange blade på en gang.

Plænerive:

Hvis man har været lidt sent ude med at slå græs, vil man højest sandsynligt få mange klumper afklippet græs på plænen. Det er vigtigt at få det revet sammen, så plænen kan få masser af luft, og gro på ny. En god rive til den opgave er en plænerive.

Rosenrive:

En rosenrive minder meget om en almindelig haverive. Forskellen er dog, at en rosenrive typisk er mindre og har færre tænder. Det gør den super praktisk til at rive rundt om planter, som sidder rimelig tæt.

Hakkejern:

En af de nok vigtigste ting af dem alle, er et hakkejern – specielt hvis du har bed i haven. Et hakkejern bruges til at hakkeukrudt fri af jorden, hvorefter man samler det løse ukrudt op, så det ikke sår sig selv igen. Altså er et hakkejern simpelthen en nødvendighed, medmindre du vil lade din have gro til i ukrudt.

Kultivator:

Hvis du skal have renset en stykke jord for ukrudt, så kan det efter at du har taget det værste ukrudt med hakkejernet, være en fordel at kultiverer jorden med en kultivator. En kultivator har nemlig den egenskab, at ukrudtet vil hænge fast i kultivatoren, så du kan på den måde få så meget ukrudt fjernet for jorden som overhovedet muligt. En kultivator kan fås i mange forskellige størrelser og forskellige materialer.

Frugtplukker:

Har du frugttræer i haven, så skal du have en frugtplukker – altså, hvis ikke frugten er til at nå fra jorden. Den er super smart, da du på en måde kan låse frugten fast i kurven, og i det du trækker i vil frugten forlade grenen, og på dernæst falde ned i kurven. Så har du altså et beskyttet stykke frugt, som ikke har været udsat for nogen stød – som ellers ville fører til grimme mærker i frugten.

Grensaks:

En grensaks er også en af de vigtigste haveredskaber som vi har på listen. En grensaks kan fås i en håndholdtversion, og en større version som man bruger til tykke grene. En grensaks har man meget tit brug for. Det kan f.eks. være hvert år når buskene, roserne, frugttræerne osv. skal beskæres. Eller bruger man også en grensaks til hvis man lige skal ud i haven og plukke lidt blomster til stuen.

Vandkande:

Selvfølgelig skal du have en vandkande som et af dine haveredskaber. En vandkande bruger du sjovt nok til at vande dine blomster med og hvad andre planter man nu må have. Derfor er det vigtigt at man har en vandkande. Når du skal vælge en vandkande, så vælg den med omhu. Nogle vandkander har det nemlig med at blive trælse i enden, som fører til, at brusehovedet ikke længere kan hænge fast i halsen.

Kompostbeholder:

Det bliver mere og mere populært, at folk laver deres eget kompost, for det kan man jo lige så godt gøre selv, i stedet for at betale for det i butikkerne. Når man køber kompost i butikkerne, er det meget tit at man finder ukrudtsfrø i det. Det er fordi det er alle mulige planter med frø, der er brugt til at lave komposten med. Laver du nu din helt egen kompost, så kan du selv holde styr på hvad du putter der i, og om det bærer frø som senere vil blive til en ukrudtsplante.

Planteske:

Er du bede i haven, så vil det være en god investering af få sig en planteske. Skal man nemlig udplante en plante som ikke er særlig stor, er det en stor fordel at man har en planteske, så ikke man laver et for bredt hul i jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *