Ukrudtsbekæmpelse

Bæredygtig ukrudtsbekæmpelse uden kemikalier

Foråret er for alvor kommet godt fra start, og det er NU at du skal begynde at bekæmpe ukrudtet i din have, for ikke at døje for meget med det over sommeren.

I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan du kan slippe af med ukrudtet på en måde som er 100% bæredygtig. Med denne metode mindsker du samtidig mængden af ukrudt, sådan at det kun bliver nemmere og nemmere for dig med tiden, at fjerne ukrudt i din have.
Ved brug af dette tip, skal du være hurtig ude. Hvis du f.eks. har et bed eller en køkkenhave, med noget allerede eksisterende ukrudt, er det med at få det fjernet. Her det det dog vigtigt, at man ikke bare tager og rykker ukrudtet op, eller hakker det over med hakkejernet. For hvis man gør det, kan man være sikker på, at ukrudtet bare begynder at spire igen efter relativ kort tid. Det betyder så også, at man bare har spildt sin tid. Man sørger samtidig for ekstra døje, hvis blot tager go fræser et stykke jord der har været ukrudt i. For gør man det, vil man bare dele ukrudtet i flere dele, sådan det kan gro endnu bedre.

Det som du istedet bør gøre, når du skal fjerne ukrudt er, at du får samlet alt ukrudt samt rødder op. Du tager blot alt ukrudt som kommer over jorden og er til at få fat på. Efterfølgende kan det være en fordel at bruge en kultivator, til at ‘trække’ mere ukrudt til overfladen. Det ukrudt som kommer til overfladen samler du også op, og sådan bliver du bare ved indtil at der ikke er mere. Des mere du gør det, des bedre bliver resultatet.
Brug hellere hakkejernet lidt oftere

Selvom at det for mange er en pinsel at skulle ud og fjerne ukrudt, kan det godt betaler sig at sætte en smule tid af til ukrudtsbekæmpelse bare en gang om ugen. Problemet er nemlig, at mange ikke orker at lue ukrudt, og kun gør det med 1-2 måneders mellemrum. Det er ris til egen bagdel, da sin dovenskab giver sig dobbelt så meget arbejde. Det skyldes nemlig, at ukrudtet får meget bedre rodfæste, hvis der går for lang tid imellem at du luer.

Derfor… tag dig nu tid til at lue din have. Alt efter hvor stor en have du har, behøver det ikke tage mere end 1 time om ugen. Hvis bare man kan få det gjort i tide, så bliver det kun nemmere og nemmere med tiden at fjerne ukrudt.

Ukrudtsbekæmpelse i solskinsvejr

Ukrudtsbekæmpelse er bedst at gøre i solskinsvejr. Ved at fjerne ukrudt i solskinsvejr, tørre rødderne på ukrudtet meget hurtigere, og de vil derfor ikke begynde at spire igen.

Hvis man derimod vælger at fjerne ukrudt dagen før at der vil regne, ja så er der stor sandsynlighed for, at ukrudtet begynder at spire igen, hvis ikke man vælger at samle ukrudtet sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *