Køb en havevander – og sikre planternes overlevelse

Man kan rigtigt sige at vi har fået sommervejr i Danmark. Der er tørt mange steder, og flere steder i Norden har man slået de forrige temperaturrekorder. Landmændende er nød til at vande markerne, og du er også nødt til at vande din have, hvis du ikke i forvejen gør det.

En ting er at planterne (græs, blomster, afgrøder osv.) skal bruge ekstra meget vand i disse tider, hvor der er høje temperature og høj sol, men vandet vil også have en nedkølingsevne, som mindsker risikoen for at planterne går hen og visner. Dog kan denne nedkølingseffekt også have en dårlig effekt. Du risikerer nemlig, at dine planter går hen og dør, fordi de får et kuldechok. Når du vander, så tænker på at vande enten tidlig morgen, eller sen aften. Hvis du vælger at vande midt på dagen, hvor solen er aller skarpest, vil omkring 20% af vandet bare fordampe.

Hvis du har en køkkenhave, vil du opdage, at små planter dør og generelt vil du få et lavere udbytte. Det samme gør sig også gældene med dine blomster, og andre planter du har i haven. Blomsterne vil ikke springe ud med så mange blomster, og græsplænen vil ikke blive så flot grøn og tæt, hvis ikke tingene får vand.

 

Et godt eksempel på en havevander

Vi har valgt at præsenterer dig for en god og billig havevander som ses nedenfor. Havevanderne kan du købe hos MoreLand, hvor der medfølger 3 havevandere samt 3 slangestykker.

havevander

 

Det som gør denne havevander fra MoreLand smart er, at den vander tæt ved jorden. Det er nemlig en fordel, fordi så spare du vand. Problemet med havevandere, som sprøjter vandet højt fra jorden er nemlig, at meget af vandet går hen og fordamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *