Spar mange penge med en regnvandstønde

Du ved det godt… Vand er utrolig dyrt når man tar det fra hanen, og der går hurtigt rigtig mange liter vand til, når man vander i tørre perioder. Selvfølgelig er det også det nemmeste, bare at sætte haveslangen på hanen og så vande derudaf. Meen… der findes en meget billigere og (måske også) smartere metode – nemlig at opsamle regnvand. Det kan nemlig spare dig for rigtig mange penge om året.

regnvandstønde


Link til produktet: https://shopping.coop.dk/vare/grouw-regnvandstoende-groen-plast-210-liter/5709386797232

Denne regnvandstønde er en Grouw regnvandstønde og koster kun 199,00 kr gos coop.dk. Den er lavet af genbrugsplastik, og den kan rumme hele 210 liter regnvand.

Den er 72 cm høj, diameteren i toppen er 77 cm og i bunden er diameteren 48 cm.

Du kan bruge denne regnvandstønde til at opsamle regnvand, og det til at vande i haven, men du kan også bruge vandet til f.eks. at vaske din bil, cykel osv. – det giver ikke kalkstriber.

Nå du køber denne regnvandstønde, har du også brug for en aftapningshane. Den skal du ikke ud for at købe ved siden af, for den medfølger til regnvandstønden.

……

For i det hele taget at kunne opsamle regnvand, er du nødt til at investere i en regnvandsudleder. Den har den funktion, at den får vandet fra nedløbet over i regnvandstønden. Nogen bruger også den løsning, at de lader nedløbet gå direkte ned i regnvandstønden. Det kan man selvfølgelig også, men det har også sine ulemper. F.eks. vil du have svært ved at undgå at få sollys ned i vandet. Får du først sollys ned i vandet, kan der foregå en fotosyntese, og du vil dermed opleve at der kommer alger i vandet med tiden. En anden ulempe ved at lade nedløbet gå direkte ned i regnvandstønden er at vandet løber ud over kanten, når den er hel fuld.

Af disse to grunde, kan det godt betale sig at investere i en regnvandsudleder. Den har nemlig også den smarte funktion, at når der ikke kan være mere regnvand i regnvandstønden, løber det bare tilbage i afløbet igen, sådan du slipper for at få endnu vådere fliser. En regnvandsudleder koster kun 149,95 kr. hos coop.dk, og kan købes via dette link: https://shopping.coop.dk/vare/regnvandsudleder-leder-regnvandet-ned-i-nedloebsroeret/5012812301386.

regnvandsudleder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *